Regels en voorwaarden op deze site

Art 1 algemeen

Om alles op de website goed te laten verlopen hebben we een paar regels en voorwaarden opgesteld. Hier dient iedereen zich aan te houden.

Art 1.1 Voorwaarden

op deze website worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen in onze database. Bij het registeren van een account wordt alleen de gebruikersnaam en wachtwoord opgeslagen.
Dit heeft ten nadelen dat als je je wachtwoord kwijt bent deze ook niet terugehaald kan worden! Omdat we het een schelding vinden op de persoonlijke gegevens om je email op te slaan

Art 1.1.1 Tracking

Deze website maakt geen gebruik van trackers van locatie. Als je er zelf op klikt maakt de site 1 malig connectie met de GPS. En haalt je locatie op. Dit wordt niet opgeslagen in gegevens van de site! Deze blijven alleen tonen zo lang je de site ingeladen houdt! Na het herlanden is deze data weer weg!
Deze site maakt gebruik van google Analytics. Maar deze slaat alleen het land van bezoek op en niets anders!

Art 1.1.2 Account

Op deze site is het mogelijk een account te verwijderen. Dit kan worden gedaan door moderatoren en beheerders. Daarnaast wordt dan ook alle data die het account heeft gemaakt verwijderd. Zo wordt er niets opgeslagen wat je hebt gedeeld!

Art 1.1.2.1 Schorsing?

Op deze site gelden schorsing en verbanningsregels. Dat wil inhouden dat als een lid vaak een fout maakt of onnodige links plaatst of reclame maakt voor sites die we niet goedkeuren dat deze wordt verbannen of wordt geschorst van de site. Dit kan dus echt alleen maar als we zeker weten als een lid dit doet of van plan is te gaan doen. Ook is het mogelijk dat een beheerder of moderator het al gelijk kan doen om dit te voorkomen. Hier is niets tegen te doen helaas. We houden site graag schoon en leuk voor iedereen.

Art 1.1.2.2 Verbanning

Een verbanning op deze site of voor altijd en wordt niet terug gedraaid! Een verbanning is het laatste middel om iemand van de site weg te houden die er niet op hoort te zijn.

Art 1.1.2.3 Account bij andere site's

Het is toegestaan om een account te hebben op een of meerdere andere website's. Hier hebben we niet de bevoegdheid voor om je dit te verbieden. Maar we vragen je vriendelijk om je niet te schenden aan de Reclame regels. Dat wil zeggen dat je geen links plaatst naar die site. Ook niet van een foto. Dit kan al snel een schorsing tot gevolg hebben.


Art 2 Copyright regels

Op deze site gelden copyright regels. Hier dienst iedereen zich aan te houden. Niemand heeft de toestemming content van anderen te stelen of te gebruiken. Hierop geldt 1 uitzondering. Dat is als iemand daarvoor toestemming geeft. Als hier niet aan wordt gehouden kan een lid dit aangeven op het forum en kan een member een schorsing krijgen!

Art 2.1 Pers

We vinden het ook leuk dat de pers soms de site bezoekt. Maar ook voor hun gelden de regels allemaal. Zonder toestemming mag er geen enkele foto worden gebruikt. Voor de pers kunnen ze ons contacteren via de mail. We reageren binnen 48 uur!

Art 3 Algemene regels

 • Regel 1: Iedereen houdt het netjes
 • Regel 2: Iedereen is welkom
 • Regel 3: We stelen geen foto's van andere gebruikers.
 • Regel 4: je bent zelf verantwoordelijk voor de ©Copyright!

Art 3.1 Regels Forum

 • Regel 1: Iedereen houdt het netjes
 • Regel 2: Iedereen is welkom
 • Regel 3: We stelen geen foto's van andere gebruikers.
 • We schelden niet op her forum
 • We spreken netjes tegen elkaar!
 • Bij stations spreken we als het om Nederland gaat met afkortingen! Enschede = Dan dus Es, Amsterdam Centraal is dan dus Asd
 • Bijzonderheden kunnen worden gemeld in het onderwerp Bijzonderheden melden (Dit gaat per datum!)
 • Wil je je reis ook delen? Dit kan in het onderwerp leden op reis
 • Plaats alle berichten in het juiste onderwerp graag! Dit scheelt ons veel werk!

Art 4 Regels omtrek uploaden foto's

 • Regel 1: Foto's moeten bij het juiste nummer staan
 • Regel 2: Geen Foto's waar personen en of personeel duidelijk opstaat. (Bij toestemming duidelijk vermelden)
 • Regel 3: Geen foto's van anderen uploaden
 • Regel 4: Geen foto's maken van filmpjes (Zoals screenshots, of scherm foto's)
 • Regel 5: Graag het juiste station er neer zetten als deze aanwezig is op de foto. Zo niet dan kan je ook een locatie toevoegen!

Art 5 Regels omtrek links

Het is toegestaan links op deze site te delen zoals die van Flickr, Twitter, Facebook. Maar ook is het toegestaan om berichten te delen van nieuws sites zoals treinenweb.nl of treinreiziger.nl. Alle links die zijn toegstaan staan op de pagina Links.

Art 5.1 Links op het forum

Het is op het fourm mogelijk om links te delen. Ook hiervoor moeten de site's op de lijst staan van goedkeurde links. Site's die er niet op staan worden verwijderd en krijgt een lid een waarschuwing! Leden kunnen dit ook aangeven als dit is gebeurt!

Art 6 Moderatoren

Moderatoren hebben het recht om een foto,berichten te mogen verwijderen. Een moderator hoeft geen reden te hebben om bercihten en foto's te verwijderen van een ander lid! Hij moet de gene wel op de hoogte brengen waarom dit is gedaan.

Art 7 Aantal uploads

Het aantal uploads op deze site is onbeperkt per dag. We vinden het niet nodig om een limiet op te stellen hier aan. We willen juist hebben dat iedereen zoveel mogelijk gaat delen op de site en dat we dus een open en leuke site hebben die zich niet recht streng opstelt. En dat we wel een paar kleine regels hebben om de dingen wel in goede banen te laten lopen.

Art 8 Vragen om rank/rol

Het is op deze site niet toegstaan om te vragen om een rol of een rank die hoger is dan member. Je wordt als teamlid, pers, moderator, redacteur, beheerder gekozen voor het team van opzetting. Daarin zitten 3 personen die zelf bepalen wie in het team komt. Hier aan zitten zeer strenge voorwaarden om te voorkomen dat niet iedereen in het team komt en de site opeens kapot is of niet goed meer werkt!

Art 9 Teamleden

De teamleden worden door het team van opzetting gekozen. De mensen die in het team zitten kennen we al jaren en hebben ook zich al jaren goed laten zien in onderandere een Whatsapp groep en ook privé. Je komt dus niet snel in het team.

Art 9.1 Per land

We hebben in elk land waar we mee bezig zijn iemand zitten die in het team zit die veel dingen doet voor het land. Een persoon die voorzitter België is kan bijvoorbeeld bij het beheer de aanvraag doen om iemand er bij aan te nemen voor het land België die bijvoorbeeld ondersteunend is. Dan krijgt deze de rol ondersteuning. En dan land België. En daarvoor gelden de zelfde voorwaardes en regels

Art 11 Ideeën

Heb je een leuk idee voor de site? Dan kan je deze altijd kwijt op het forum. We vinden het leuk dat je wilt mee denken en hopen dat de site hier mee een beetje van iedereen wordt. (Dit vooral in tegenstelling tot alle andere site's die geen meespraak hebben). De meeste ideeën komen er zeker, alles is te maken uiteindelijk!

Update: 03-05-2024 17:04